Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.05.07-08. Retropartyzánok összefoglaló

2016.05.11

A Retropartyzánok egy, a 60-70-80-as évek keleti autóit bemutató rendezvény, mely már évek óta Budapesten került megrendezésre. A szervezők az idei évben úgy döntöttek, hogy formabontó módon, a délnyugati régióban, - Pécsen rendezik meg a két napos összejövetelt. 

Az elhangzott kritikákat értékelve,- telitalálat volt.

A szervezők,-a Veteránzsigulisok-, jól okoskodtak, az ötlet szuper: A saját járgányaikat utaztatják, és ehhez kiegészítésként hívják a helyi veterános egyesületeket, járműtulajdonosokat kiállítani. Talán egyfajta "VÁNDOR VETERÁNAUTÓ CIRKUSZ" kialakulásának lehetünk tanúi.

A rendezvényt indító szombati napra már megteltek járművekkel a pécsi Expo Center csarnokai, valamint az épületet körülvevő szabad területek is. Jellemzően a Veteránzsigulisok -régi autós körökben közismert kollekciója volt látható, külön versenyautó szekcióval.A további kiállítók között voltak például a régión belüli egyesületek, valamint a Skoda klub, a Moszkvics klub, illetve a Polski Fiat 125p klub képviselői is. Az érdeklődők száma a legpesszimistább becslések szerint is több tízezresre volt tehető. A szervezés minden igényt kielégített, látszott, hogy komoly szervező munka előzte meg a rendezvényt, a helyszín biztosításától a büfésátorig, - mindezt ingyenes látványosságként! 

A változatos időjárás ugyan bele-bele beszélt a kültéren zajló programokba, de összességében egy kellemes hétvégi program, illetve egy színvonalas veteránautós rendezvény résztvevői lehettek azok, akik ezen a hétvégén megfordultak a pécsi "Retroparty"-n.

További képes összefoglaló az alábbi linken:

https://www.facebook.com/Somogy-megyei-veter%C3%A1nj%C3%A1rm%C5%B1vek-old-timerek-alkatr%C3%A9szek-b%C3%B6rz%C3%A9k-1505286746376332/

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.